Pantalon & broek vermaken, korter maken of laten innemen in Tiel

Het laten innemen van een pantalon of een (spijker)broek vermaken, zoals het korter of juist langer laten maken kunt u vakkundig overlaten aan Kledingreparatie Gouden Schaar Correct. Wij hebben als kleermaker zijnde jarenlange ervaring met kledingreparatie, zoals het op maat laten maken van pantalons & (spijker)broeken (jeans).

1. Juiste lengte broek/pantalon bepalen

Eerst bepalen we de nieuwe lengte van uw broek/pantalon, welke met u is afgesproken, door de broekspijp tot de juiste lengte op te trekken, de opgetrokken stof dubbel te pakken en vast te spelden.

2. Meten deel voor inkorten van uw broek

  • Vervolgens meten wij het stukje stof dat we hebben afgespeld. Dit doen we op meerdere plaatsen en zorgen dat het aantal centimeters overal gelijk is.
  • We vermenigvuldigen daarna het aantal gemeten centimeters met drie, want we hebben de stof dubbel gepakt. (Dus: meten wij 6 cm, dan moet de broek 3 cm korter worden.)

3. Lengte afmeten van (spijker)broek of pantalon

  • We verwijderen de spelden en keren de (spijker)broek of pantalon binnenstebuiten.
  • Vervolgens meten we vanaf de rand van de originele zoom de helft van het totaal aantal in te korten centimeters af en vouwen op deze lengte de broekspijp om.
  • Op verzoek van de klant kunnen we de zoom van de pantalon ook voorzien van een Italiaanse omslag.

4. Omgevouwen stof vastspelden van de broek

We steken de omgevouwen stof rondom vast met spelden over dwars. Het is belangrijk hierbij dat de naden aan beide kanten precies op elkaar komen te liggen.

Van de omgevouwen zoom meten we alleen het lichte stuk stof de helft van het aantal in te korten centimeters! De originele zoom dus niet meegerekend!
We spelden eerst de stof op de naden vast, zodat we weten dat deze goed op elkaar komen te zitten.

5. Zoom vaststikken

Bij het vaststikken van de zoom zorgen wij ervoor dat de originele zoom teruggezet wordt.

6. Zoom vastzetten van uw broek of pantalon

We keren de (spijker)broek/pantalon weer om en zetten het flapje stof dat nu aan de binnenkant zit, aan de buitenkant vast met een trensje in de schaduw van de zijnaad.