Pantalon & broek vermaken, korter maken of laten innemen in Tiel

Het vakkundig laten innemen of aanpassen van een pantalon of (spijker)broek, zoals het inkorten of verlengen, kunt u met een gerust hart overlaten aan Kledingreparatie Gouden Schaar Correct. Met jarenlange ervaring als kleermaker zijn wij gespecialiseerd in kledingreparatie, inclusief het op maat maken van pantalons en (spijker)broeken (jeans).

 

Stap 1: Bepalen van de juiste broek/pantalon lengte

We beginnen met het bepalen van de nieuwe lengte van uw broek/pantalon, die we samen met u hebben afgesproken. Dit doen we door de broekspijp tot de gewenste lengte op te trekken, de opgetrokken stof dubbel te vouwen en vast te spelden.

Stap 2: Meten van het te inkorten deel van uw broek

Hierna meten we het stukje stof dat we hebben vastgespeld. Dit doen we op meerdere plaatsen om ervoor te zorgen dat het aantal centimeters overal gelijk is. We vermenigvuldigen dit gemeten aantal centimeters met drie, omdat we de stof dubbel hebben gevouwen. (Dus bijvoorbeeld, als we 6 cm meten, moet de broek 3 cm korter worden.)

Stap 3: Afmeten van de (spijker)broek of pantalon lengte We verwijderen de spelden en keren de (spijker)broek of pantalon binnenstebuiten. Daarna meten we vanaf de rand van de originele zoom de helft van het totale aantal in te korten centimeters af en vouwen we de broekspijp op die lengte om. Op verzoek van de klant kunnen we de zoom van de pantalon ook voorzien van een Italiaanse omslag.

Stap 4: Vastspelden van de omgevouwen stof van de broek We steken de omgevouwen stof rondom vast met spelden, zorgvuldig ervoor zorgend dat de naden aan beide zijden precies op elkaar komen te liggen. Hierbij meten we alleen het lichte stuk stof van de omgevouwen zoom, de originele zoom wordt niet meegeteld.

Stap 5: Vaststikken van de zoom

Bij het vaststikken van de zoom zorgen we ervoor dat de originele zoom weer netjes wordt teruggezet.

Stap 6: Bevestigen van de zoom van uw broek of pantalon We keren de (spijker)broek/pantalon weer om en zetten het omgevouwen stuk stof dat nu aan de binnenkant zit, aan de buitenkant vast met een trensje in de schaduw van de zijnaad.

Bij Kledingreparatie Gouden Schaar Correct streven we naar perfectie in elke stap van het proces om ervoor te zorgen dat uw broek of pantalon na onze service weer als nieuw zit.